Posuda za navodnjavanje Olla

16,00 21,00 

Obriši

Olle su posude koje će vam na jednostavan način olakšati brigu oko sobnih biljaka za vrijeme ljeta ili odlaska na godišnji. Sve što trebate napraviti je da ih napunite vodom, poklopite i upiknete u zemlju što bliže korijenu biljke. Napravljene su od terracotte (gline), materijala koji je propusan za vodu i postepeno vlaži zemlju oko korijena biljke. Tako možete produžiti vrijeme između dva zalijevanja što je osobito važno u toplim ljetnim mjesecima kada neke biljke treba zalijevati i svakodnevno i, naravno, kada se spremate na godišnji odmor a ne želite gnjaviti nekoga da vam svakih par dana dolazi zaliti biljke.

Olle dolaze u dvije veličine, manja sa zapremninom od 150 ml može produžiti vrijeme između dva zalijevanja od tri do čak 6 dana, a veća sa zapremninom od 500 ml čak i za više od tjedan dana (ovisno naravno o veličini biljke, poziciji i temperaturi u prostoru). Generalna preporuka je da se manja koristi za manje posude, a veća za veće, no zapravo je samo važno da u posudi uz biljku ima dovoljno mjesta za smještanje Olle.

Naš mali dodatni savjet je da Ollu prije upotrebe uronite u posudu s vodom i ostavite ju da se potpuno ‘napije’ – tako ćete si osigurati dodatnu vlagu za još koji dan bez zalijevanja!

Ove Olle su ručno rađene u Francuskoj.

 

 

SKU: N/A Kategorija: