FAQ

Terariji


Što je biljni terarij i koliko njege zahtijeva?
Terariji (lat. terra – zemlja) su maleni vrtovi pod staklom. Skoro su samoodrživi šumski ili tropski ekosustavi koji donose dašak prirode u naš prostor, a ne zahtijevaju preveliki angažman i brigu, posebice ako ih smjestimo na odgovarajuće mjesto. Oni traže puno indirektne svjetlosti i stabilnu sobnu temperaturu u prostoriji u kojoj su smješteni, a zalijevaju se puno rjeđe od sobnog bilja. Uz svaki terarij dobivate letak s uputama za njegu. Za detalje o održavanju terarija, pogledajte naš mali vodič -> NJEGA TERARIJA


Kupujem terarij kao poklon. Može li se dobiti poklon pakiranje za njega?
Sve veće Walden terarije pakiramo u otvorenu kutiju s našim dizajnom te ih dodatno stabiliziramo ukrasnom trakom. Manje terarije pakiramo u natron vrećicu s ukrasnim papirom. Uz to, možete prilikom narudžbe odabrati opciju „Čestitka za personaliziranu poruku“ – time uz terarij dobivate karticu-čestitku koja može biti prazna ili mi možemo ispisati poruku po vašoj želji. 


Mogu li rezervirati određeni model terarija unaprijed?
Nažalost, ne nudimo rezervacije terarija, budući da se svaki terarij razlikuje dizajnom i ne ponavljamo isti dizajn. Ako vas zanima neki specifičan oblik staklenke, a niste ga pronašli među dostupnim terarijima u našem web shopu, možete nam poslati mail na info@walden-plants.hr s oznakom staklenke koja vas zanima, pa vas možemo obavijestiti kada ona opet bude dostupna.


Mogu li naručiti terarij dizajniran prema mojim željama?
“Custom made” terarije nudimo samo za veće količine – kao poklon za svadbene goste, poslovne partnere ili u neke druge promotivne svrhe. Za sve upite nam se slobodno javite na mail info@walden-plants.hr


Čemu služi lampica u terariju?
Lampica je dekorativna, služi za ugođaj, ne “pomaže” biljkama, niti ih smeta. Pali i gasi se okretanjem lampice u desno, odnosno lijevo. Baterije su uključene u cijenu. Lampice bušimo u čepove na način da se ne moraju lijepiti pa ih je u trenutku kad se sama lampica pokvari lako zamijeniti s novom. Zamjenska lampica je 3 EUR/22,60 kn.


Upomoć – terarij mi više ne izgleda dobro. Nudite li uslugu popravka?
Kako se terarij razvija i raste, može se dogoditi da vam neka biljka propadne, da klone ili jednostavno preraste terarij. Tu smo za sve nedoumice i pitanja, a vršimo i usluge popravka ili „osvježavanja“ terarija. Možete nam se slobodno javiti na mail info@walden-plants.hr s opisom i slikama „štete“ ili ga dovesti u naš dućan u Kačićevoj ulici 7a pa se dogovorimo oko mogućih opcija i cijene usluge.


Dostava/preuzimanje terarija


Dostavljate li terarije izvan Zagreba?
Nažalost ne vršimo dostavu van područja Grada Zagreba. Terariji su krhki proizvodi te zbog toga zahtjevaju posebnu pažljivost pri transportu koju ne možemo garantirati za dostave putem kurirskih službi.


Iz Splita sam, a želim kupiti terarij. Prijateljica koja je u Zagrebu putuje idući tjedan za Split. Je li izvedivo da ga ona preuzme i ponese?
Naravno i dapače. Napišite nam poruku u prozorčiću za napomenu prilikom kupnje terarija da će netko umjesto vas preuzeti terarij u našem dućanu u Kačićevoj 7a. Terarij u Zagrebu možemo i dostaviti na željenu lokaciju uz naknadu od 5,50 EUR/41,44 kn. 

Mala napomena za Vašu prijateljicu: Terarij nemojte dugo ostavljati u parkiranom autu, osobito ljeti kad su vrućine i zimi kada je jako hladno.


Naručila/o sam dostavu. Kada ju mogu očekivati?
Terarije na području Grada Zagreba dostavljamo u roku od pet radnih dana od zaprimljene uplate. Za točan termin dostave ćemo vas svakako kontaktirati telefonski ili putem maila. Ako vam je važno da terariji dobijete do nekog određenog termina, preporučujemo da prilikom narudžbe odaberete opciju osobnog preuzimanja terarija u našem dućanu. Ostale proizvode dostavljamo putem Hrvatske Pošte, a broj za praćenje pošiljke vam šaljemo na mail.


Koja je cijena dostave?
Terarije dostavljamo na području Grada Zagreba uz naknadu od 5,50 EUR/41,44 kn. Ostale proizvode šaljemo u cijelu Hrvatsku, uz fiksnu naknadu od 5,50 EUR/41,44 kn.


Gdje i kada mogu osobno preuzeti terarij koji sam naručila/o?
Terariji se mogu osobno preuzeti u našem Walden Plants dućanu, Kačićeva ulica 7a, 10 000 Zagreb. Radno vrijeme je uto-pet od 10-20 h i sub od 10-15 h.


Plaćanje


Koje vrste plaćanja nudite?
Plaćanje se može izvršiti putem transakcijskog računa. Podatke za uplatu ćete dobiti uz potvrdu narudžbe putem maila. 


Mogu li dobiti R1 račun?
Naravno! Prilikom narudžbe samo napišite u napomeni da vam treba R1 račun te upišite točan naziv, adresu i OIB vaše firme.


Otkazivanje / mijenjanje narudžbe


Napravila/o sam grešku prilikom narudžbe – mogu li ju naknadno mijenjati?
Ne brinite, samo nam se javite u roku od 24 sata na mail info@walden-plants.hr ili telefon 091/509 6092 i objasnite nam o čemu se radi, rado ćemo vam pomoći i ispraviti eventualne greške.


Mogu li otkazati narudžbu?
Ukoliko želite otkazati Vašu narudžbu, molimo vas da nam čim prije pošaljete mail s naslovom “OTKAZIVANJE NARUDŽBE #broj narudžbe” na mail info@walden-plants.hr


Prijavila/o sam se na radionicu, ali ne mogu doći – mogu li otkazati?
Radionicu je moguće otkazati do najkasnije 48 sata prije početka radionice. Molimo vas samo da nam pošaljete mail s naslovom “OTKAZIVANJE SUDJELOVANJA NA RADIONICI #naslov radionice” na mail info@walden-plants.hr


Predomislila/o sam se te želim vratiti terarij. Što sad?
Imate pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana nakon zaprimanja robe. Da bi ostvarili to pravo, molimo vas da nam u navedenom roku pošaljete mail s naslovom “POVRAT ROBE #broj narudžbe” na mail info@walden-plants.hr. Više o jednostranom raskidu ugovora pročitajte u našim uvjetima korištenja.


Kako se mogu prijaviti na vaš newsletter?

Na newsletter se možete prijaviti putem obrasca na web stranici ili nam pošaljite mail na info@walden-plants.hr , vrlo rado ćemo vas dodati na našu listu!


Niste našli što vas zanima?

Nema problema! Pošaljite nam upit na mail adresu info@walden-plants.hr i potrudit ćemo se odgovoriti vam u što kraćem roku.