SusTee mjerač vlage

5,00 7,50 

Obriši

Dobili ste novu biljku i niste sigurni zalijevate li ju dovoljno? Ili već imate doma neku biljku za koju sumnjate da ju zalijevate previše ili premalo? Tu je SusTee, mjerač vlage koji će vam zamijeniti guranje prsta u zemlju i na vrlo jednostavan način pokazati je li pravi trenutak za zalijevanje.
Upiknite mjerač vlage u zemlju, ostavite ga tu i zalijte biljku. Prozorćić za mjerenje će se obojati u plavu boju. Kada prozorćić pobijeli, optimalan je trenutak za ponovno zalijevanje.
Korisno i elegantno rješenje!

SusTee mjeri vlagu u zemlji pomoću pF vrijednosti. Postoji raspon “pF-vrijednosti” koji je dobar za sve biljke. Drugim riječima: postoji količina vode koja je prikladna za svaku biljku i koja joj omogućuje da crpi vodu bez stresa. To se naziva “idealna razina vlage”. Pokazivač u mjeraču vlage mijenja svoju boju iz bijele u plavu pri pF-vrijednosti od 2,0, što je srednja vrijednost “idealne razine vlage”. SusTee će postati potpuno bijel na pF-vrijednosti od 2,3, što je gornja razina “idealne razine vlage” i savršen trenutak za zalijevanje vaših biljaka.

SusTee se sastoji od dva dijela – vanjskog kučišta od reciklabilne plastike i štapića za pokazivanje vlage koji se nalazi u unutrašnjosti kučišta. Vijek trajanja SusTee-ja je od 6-12 mjeseci, ovisno o vrsti zemlje u koju je upiknut. Nakon što vam prestane pokazivati stupanj vlage na pravilan način, vanjsko kučište možete vrlo jednostavno ponovo napuniti novim štapićima za pokazivanje vlage.

Veličinu mjerača odabirete prema promjeru teglice – veličina S je pogodna za teglice do 9 cm, M za teglice od 9 do 18 cm, a veličina L za one najveće iznad 18 cm.

 

 

SKU: N/A Kategorija: