Neem ulje s emulgatorom, 100 ml

14,90 

Na zalihi

Prirodno biljno ulje, dobiveno postupkom hladnog prešanja iz koštica tropskog neem drva. Sadrži emulgator zbog čega se lako miješa s vodom.

Neem ulje djeluje kao prirodni insekticid – djelotvorno je protiv raznih uobičajenih štetnika (lisne uši, štitasti moljci, trips, mušice, grinje…) te kao prirodni fungicid protiv plijesni i drugih gljivičnih oboljenja na biljkama. Biorazgradiv je i netkosičan za ljude i kućne ljubimce.

Upute za uporabu

Ulje pomiješajte u omjeru 1:100 s mlakom vodom u bočici s raspršivačem.
Na primjer: 1 ml ulja + 100 ml vode. Dobro protresite bočicu prije prskanja i dobro poprskajte cijelu biljku (lice i naličje lista; zemlju). Najbolje vrijeme za prskanje je predvečer ili rano ujutro. Ne prskajte po suncu!

Listove biljaka nakon prskanja po potrebi možete prebrisati sa suhom krpicom.

Ulje nima je najučinkovitije unutar prvih nekoliko sati nakon miješanja s vodom pa samo pripremite količinu koju ćete odmah iskoristiti.
Koristite 2 x tjedno kod akutnih napada štetnika ili svaka 2 tjedna kao preventivni tretman.

Neem ulje se može koristiti na većini biljnih vrsta, no osobito kod osjetljivih biljnih vrsta (mlade biljke, oslabljenje biljke i sl.) preporučljivo je napraviti testno prskanje na manjoj površini kako bi izbjegli mogućnost pojave fitotoksičnosti i oštećenja biljke.

Sastav: Melia azadirachta, Rimulgan (ekstrakt ricinusovog ulja), Mentha piperita (eterično ulje paprene metvice)

Pakiranje: 100 ml

Proizvođač: Botanopia, Nizozemska

Tekuće iznad 21°C. Po potrebi zagrijte bočicu s uljem u šalici tople vode prije primjene. Skladištite proizvod na tamnom i hladnom mjestu. Nadražujuće za oči, izbjegavati kontakt s očima. Držati van dohvata djece.

 

SKU: BOTNEEM100 Kategorija: