Radionica pelcanja sobnog bilja & aranžiranja stalka za pelcanje Green & Art

Prijave za ovu radionicu šaljete na mail greenout.hr@gmail.com ili se javite porukom na Instagram @greenout.hr
Znaš li da na jednostavan način – ‘pelcanjem’ možeš povećati kolekciju sobnog bilja i pretvoriti svoj dom u zelenu oazu? Pelcanje je postupak razmnožavanja biljaka putem reznica u vodi ili zemlji. Sve što trebaš su škare, voda, zemlja, strpljenje i doza ljubavi. 🙂 Odrežeš dio biljke, staviš ju u vodu da pusti korijenje nakon čega ju možeš i dalje ostaviti da raste u vodi ili ćeš ju presaditi u zemlju. VOILA! Za nekoliko mjeseci izrasti će nova biljka. 🙂
U prvom dijelu radionice proći ćeš sve trikove pelcanja (pelcanje iz izdanka, lista, stabljike; pelcanje u vodi i zemlji; prirodnih pripravci za bolje zakorijenjivanje biljaka) nakon čega ćeš se okušati u pelcanju najčešćih sobnih biljaka (Begonia, Peperomia, Epipremnum, Philodendron, Monstera, Sedumi…).
U drugom dijelu radionice postat ćeš cvjetni umjetnik i aranžirati svoj GREEN&OUT stalak pelcerima koje si odrezao i sezonskim rezanim cvijećem (dalije, cinije, zvjezdan, šumarice…) te usput naučiti osnove cvjetnog oblikovanja. Cvjetnu dekoraciju i stalak ponosno nosiš kući, uz upute za daljnje održavanje.
U cijenu radionice uključen je GREEN&OUT stalak s 4 epruvete, sav biljni materijal, green snack iznenađenja i divna večer posvećena druženju, učenju i biljkama. 🙂 Radionicu će voditi krajobrazna arhitektica, Maja Tomljenović, vlasnica GREEN&OUT branda specijaliziranog za proizvode za pelcanje sobnog bilja.
Vrijeme održavanja 13.10.2023. od 18 sati
Mjesto održavanja Walden Plants, Kačićeva 7A, Zagreb
Trajanje radionice 2 sata
Cijena radionice 55 EUR

 

Kategorija: