Kalijev sapun

6,90 13,90 

Obriši

Kalijev sapun je prirodni stimulator koji poboljšava otpornost biljke protiv stresa i raznih nametnika. Kalijev sapun ojačava strukturu biljke te se njegovom primjenom mogu ukloniti tragovi štetnika (poput medne rose) čime se sprječava nastajanje raznih gljivičnih oboljenje.

Djeluje kontaktno tako da rješava odrasli oblik tresetne mušice, ali i druge štetnike poput lisnih uši, crvenog pauka, tripsa i slično. Potrebno je prskati u više navrata kroz nekoliko tjedana i držati se svih uputa na pakiranju sredstva.

Kalijev sapun nije toksičan (sukladno uredbi EZ 1272/2008) te se može koristiti u ekološkoj proizvodnji.

Preporuka za primjenu

Proizvod dolazi kao koncentrat i koristi se folijarno, zimski tretman 12-15 g/L vode, vegetacijski tretman 8-12 g/L vode. Može se koristit preventivno kao zaštita i ojačivač biljke svakih 15 dana, a u slučaju da je potreban kurativni tretman preporučuje se primjena svakih 3-4 dana do nestanka simptoma. Proizvod se može koristiti tijekom cijele godine, no preporučuje se tretiranje u najhladnijim satima dana (ne na temperaturama višim od 25 ºC i ne na biljkama koje su izložene direktnom suncu).

Sastav: masne kiseline kalijevih soli 30%
Pakiranja: 100 g i 1.000 g
Proizvođač: Antika Officia Botanika (Italija)

 

SKU: N/A Kategorija: