Vaza #3 light blue

-30% Original price was: 59,00 €.Current price is: 41,30 €.

Na zalihi

Foekje fleur je jedan zanimljivi nizozemski brend koji se sa svim svojim proizvodima posvećuje temi održivosti i očuvanja okoliša.

Vaze iz njihove serije Bottle Vase Project ‘kopiraju’ izgled plastičnih kontejnera raznih praškova i sredstava za pranje veša i posuđa te nas time pozivaju da te svakodnevne predmete promotrimo novim očima s dvije različite strane – u smislu materijala (za razliku od jednokratnih kontejnera od plastike koja na kraju završi na smetlištima i u morima ovoga svijeta, ove vaze su napravljene od dugotrajnog porculana) te u smislu njihove forme. Naime, dok o raznoraznim plastičnim bočicama u našem kućanstvu rijetko tko razmišlja u smislu estetike, ove vaze su dekorativni predmet koji će se uklopiti u skoro svaki prostor. Pa tko zna, možda nas njihov izgled ponuka da i pokojem plastičnom kontejneru nađemo neku dugotrajniju svrhu!

Dimenzije 27,7 x 11,5 x 6,4 cm

Materijal porculan, glazirana unutrašnjost

Ova je vaza ručno izrađena u Jingdezhen provinciji u Kini, poznatoj po tradicionalnoj izradi predmeta od porculana još od 6. stoljeća. Plastične boce se koriste za izradu kalupa u koji se ulijeva pigmentirani tekući porculan. Nakon sušenja, unutrašnjost boce se bezolovno glazira i peče na 1300 ºC. Vaze ručno izrađuje tim od sedam majstora, stoga niti jedna vaza nije potpuno ista. Fotografije vaze su ilustrativne, moguće su manje promjene boje. Površina je glatka, no zbog ručne izrade mogu se javiti mali nedostaci.

Upute za njegu Slijedite ove upute kako bi vanjska površina vaze ostala u besprijekornom stanju. Nakon korištenja vaze, operite ju blagim sapunom, toplom vodom i četkom. Ostavite da se osuši na čistom ručniku. Mrlje od masnoće možete ukloniti utrljavanjem mekog sapuna kojeg možete ostaviti preko noći te ju potom očistite prema gore navedenim uputama. Vazu uvijek držite u zatvorenom i na suhom mjestu. U vazi se također mogu čuvati tekućine, uz upotrebu čepa za zatvaranje boca.

SKU: FFVAZ03BLU Kategorije: ,